WEDSTRIJD Futsal Hasselt - Krijnen Keukens Malle  1 - 3  (0-1)

DATUM 05-09-2008  21:15

DOELPUNTEN 4’ Gessner 0-1, 24’ Zouggaghi 1-1, 32’ Toukouki 1-2 en 32’ Verschueren 1-3.

VERSLAG Voor de eerste competitiewedstrijd moest Krijnen Keukens Malle naar sporthal Alverberg om er Futsal Hasselt partij te geven. Hasselt eindigde vorig seizoen op een vijfde plaats. Coach Belmans kon geen beroep doen op een gekwetste Aktepe. Toen keeper Maes al na twintig seconden redding moest brengen, vreesden we dat de thuisploeg zich door Gustav had laten inspireren, maar de Hasseltse storm ging al snel liggen. Na vier minuten snoepte Gessner de bal af, ging op doel af en scoorde de openingsgoal : 0-1. Ook Eder, Azzimani en Naalden waagden hun kans. Na 14 minuten knutselen Toukouki en Eder een mooie actie in mekaar en deze laatste besluit op de paal. Een minuutje later vinden dezelfde spelers elkaar opnieuw en een gezond agressieve Eder schiet voorlangs. Hasselt raakt maar moeilijk door de Malse verdediging en bij de weinige keren dat dat toch lukt, is keeper Maes paraat. Net voor rust kan Gessner opnieuw onderscheppen, zet Toukouki alleen voor doel, maar de Hasseltse keeper kan redden. Na de koffie is de eerste grote kans voor Malle. Een uitworp van Maes bereikt Toukouki, die draait vrij en schuift de bal naast het doel. Na vier minuten brengt Maes redding op een mooi Hasselts schot, doet dat nogmaals uit de daaropvolgende corner, maar moet zich toch gewonnen geven bij de volgende corner. De bal blijft voor doel hangen en Zouggaghi kan binnentikken : 1-1. Daarna wordt het een dubbeltje op zijn kant. Jacobs, Verschueren en Toukouki dreigen langs Malse kant en ook de thuisploeg is niet ongevaarlijk. Acht minuten voor affluiten slaat Malle keihard toe. Een voorzet van Naalden wordt door Toukouki binnengetikt : 1-2. In dezelfde minuut rondt Verschueren een prachtige collectieve actie af en zet de 1-3 op het bord. Hasselt zorgt nog voor enkele hete standjes voor het Malse doel, maar komt niet meer tot scoren. Aan de andere zijde leveren pogingen van Naalden en Toukouki ook geen doelpunten meer op. K.K. Malle deed wat het moest doen : de 3 punten mee naar huis nemen. Zo kunnen de wedstrijden tegen Morlanwelz en Action 21 ietwat meer ontspannen aangevat worden.